SUBARU Romance resort

Hyogo
Landscape Architects
1moku co.
Location
Hyogo
Year
2009

Façade wall project for Subaru Roman Resort hot spring leisure facility. The idea was inspired by seeing the redness of the local earth when first inspecting the site. The color fits well with the existing building (black), and when seen from below the slope that is topped by a pounded-earth wall, it has an apparent height of about 7 meters. Making the wall required 170 cubic meters of earth. Compacting earth at a rate of about 25 cm per day, it took about two weeks of work to complete the construction. The finished wall retains the appearance of being layered.
When considering the structural calculations for this wall, we were unable to find precedents for so large a structure. Consequently, we spent some time discussing an appropriate safety factor, and the issue of who takes responsibility if something goes wrong. In the end, we reached our conclusion by instinct, settling on specifications that we thought ought to be good enough

Related Projects

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect

Magazine

Other Projects by 1moku co.

KYOUEN
Kyoto
Garden Visualizing Fashion Models as Landscape
Hyogo
Shanghai Grand Theater
Shanghai, China
Le cabaret
Osaka
NoMad Grill Lounge
Tokyo
WILD BEACH
Chiba