House in Nakayama

Hiroshima
Photo © Toshiyuki Yano
Photo © Toshiyuki Yano
Photo © Toshiyuki Yano
Photo © Toshiyuki Yano
Photo © Toshiyuki Yano
Arquitectos
Hayato Komatsu Architects
Localização
Hiroshima
Ano
2014
Pisos
1-5 Stories

The site is a residential area in the mountains of Hiroshima, a place where you can spend a relaxing time. Thanks to each lot compromising of plenty of space, although the area is surrounded by other houses, they aren't built closely together.

The owners are a two-parent, three-child family of five. To maintain their privacy, yet to not close them off completely, they wanted to make a wide garden where the children could play as well as a comfortable space where they could feel the breeze. First they constructed three buildings in the lot, making the south building into a living space for the family, the north building into a private space, and the east building is a garage. The space between each building is filled with entrances, terraces, atriums, and balconies, and they're each joined by passages.

A large garden has been constructed in front of the south building. This building has eaves that stretch out by as much as 2 meter, with ends being brought downwards to ensure a suitable level of privacy. As the depth of these eaves reduce the amount of sunlight, this can be compensated for by catching the rays of the sun that filter through the gaps of the buildings into the interiors. The space between these buildings also acts as wind corridors, and they can make this wind circulate around their buildings by forcing the wind to flow in north-south, east-west, and up-down directions.

You can see well-behaved children sitting at a low dining table. From the garden as well you can look up to see what they children are doing on the second floor. This state of living, that overcomes boundaries between inside and outside, can be thought to be down to the abundance of openness at this residence.

Projetos relacionados

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Revista

Outros projetos por Hayato Komatsu Architects

House in Imabari
Ehime
House in Inokuchi
Hiroshima
House in Iyo
House in Masaki
Ehime
House in Matsuyamaminami
Ehime
House in Nyugawa
Ehime