House in Tsukuba

Ibaraki
fasade
Foto © Hiroshi Ueda
approach
Foto © Hiroshi Ueda
approach
Foto © Hiroshi Ueda
parking
Foto © Hiroshi Ueda
entrance
Foto © Hiroshi Ueda
living room
Foto © Hiroshi Ueda
living dining room
Foto © Hiroshi Ueda
kitchen
Dibujo © Hiroshi Ueda
study room
Foto © Hiroshi Ueda
study room
Foto © Hiroshi Ueda
study room
Foto © Hiroshi Ueda
bath room
Foto © Hiroshi Ueda
living room night view
Foto © Hiroshi Ueda
living room night view
Foto © Hiroshi Ueda
Exterior night view
Foto © Hiroshi Ueda
Arquitectos
NAOI architecture & design office
Dirección
Tsukuba city, Ibaraki
Año
2019

A house for a couple and two children in Tsukuba City. The site originally had a height difference of about half a story (1.5m) between the front and the back.

The shape of the site was utilized as it was, with a parking lot on the lower level facing the street and the house and garden planned on the upper level at the back. The upper part of the house and the garden are located at the back of the house. Above the parking lot is a terrace that can be enjoyed continuously from the garden.
The top of the parking lot is a terrace that can be enjoyed continuously from the garden. By shifting the height of the terrace and adding depth to it, the living space is open to the outside world, while the surrounding view is open to the inside. The living space is open to the outside world, but not distracted by the surrounding view, ensuring a comfortable living environment.

The family study room, which was the client's request, is located in the center of the house, and the floor plan allows the family to walk around this core. By having these two features of the core, the garden, the outdoor space, and the connection to the nature of Tsukuba, we hope that the residents will enjoy their daily lives and child-rearing in abundance.

Proyectos relacionados

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Otros proyectos de NAOI architecture & design office

House with View
Kanagawa
House in Forest
Nagano
Hut in Tsujido
Kanagawa
Villa Tsukuba
Tsukuba
Hotel Cen
Tokyo