Photo © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © PLATdesign
Photo © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office

NHK Kumamoto broadcasting station

 Back to Projects list
Location
Kumamoto
Year
2016

The first floor of NHK’s new broadcasting station is open to the public, and features a large glass façade that faces onto a promenade symbolizing the project. This façade creates an interconnected exterior-interior space that serves as a community “information salon” welcoming all members of the public. Between the building and the promenade is a contemporary “hybrid palisade” comprised of wood and greenery. This palisade brings green views into the building and maintains an appropriate separation from passersby, while still allowing the energy of the city to be shared both inside and outside the building.

Other Projects by PLATdesign

NSENGI Kitakyushu Technology Center
Fukuoka
Hangzhou Meilizhou Church
Zhejiang, China
Kashiwa Center Cemetery
Chiba
Prologis Park Kitanagoya
Aichi
Ovaless House
Fukushima
NSENGI Kitakyushu Dormitory
Fukuoka