Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura
Foto © Yoshiharu Matsumura

House with a Little Stream

 Zurück zur Projektliste
Jahr
2010

Near Asuka Taishi-cho called “Near Asuka”or“valley in a king mausoleum”is the treasure house of history where it's eminent even in Osaka. This site is located near the “EifukuTemple north ancient burial mound” made the one and Prince Shotoku's tomb. A client was circled by great outdoors and hoped for 'comfortable space like a luxury resort' at this aerial beautiful place.
The house where a heart of a busy client is healed, if, directionality was set. In the process I presented, a building, at a basin and a courtyard, for 4 houses, the feeling was parallel with the easy-going proposition to touch. The function of the public zone (living room dining kitchen), the private zone (main bedroom, child room and WI CL), the relaxation zone (Japanese-style room, bathroom, face washing, bathroom and garage) and the hobby zone (hobby room and study room) is divided to each ridge. Each ridge asked getting away of a wind and also considered in crime prevention by a grid door while keeping the moderate distance. I intend to be possible to feel brook light of water, a green shake and sough of a wind all the time in the usual life. Such as considering so that the back mountains may be looked at by the outward appearance on the horizon from a road by making it an one-storied house using Yakesugi with the weather resistance with a plasterer of hanchikukaze, I'm planning for the harmony with the ambient surroundings. The low volume and sloped roof miss the tone from the frontal road with a lot of car streets and also have the share which produces the quiet interior.
"To take the surrounding great outdoors in a building.", "To consider in privacy and defend daily life against outside." it's the construction which battled during two ideals which disagree and was born, but this building keeps loving an easy-going plan of how to live in a residence hand entirely, and I nestle close together and I'm wishing that it keeps growing.

Andere Projekte von Maniera Architect & Associates

House with Maple Tree
Minoh
Liason House
Kobe
Green House
Nara
Floating Roof
Hyogo
Cluster House
Osaka
FLAT II
Nara