-Nagisa-no-Koban- SEA BRIDGE

Hiroshima
facade towards Shimanami beach
照片 © EPS
facade night view
照片 © EPS
view from the pontoon
照片 © EPS
cafe counter
照片 © EPS
bow-shaped counter
照片 © EPS
shared office area
照片 © EPS
picture window
照片 © EPS
sub entrance with washi art by Sakuho Ito
照片 © EPS
Children's book library with washi art by Sakuho Ito
照片 © EPS
special lighting through the water by Feel Lab
照片 © EPS
detail of multi colored wood flooring
照片 © EPS
detail of louver ceiling
照片 © EPS
detail of pendant lamp by Feel Lab
照片 © EPS
建筑师
Environmental Planning Studio
位置
Hiroshima
年份
2021
客户
NPO法人 PLUS
团队
日本財団「渚の交番」プロジェクト

[design concept]
Creating a new focus of interest in the Shimanami Region

This is an attempt to bring an up-to-date look to the local beach which has often been bypassed by tourists.
The Innoshima island of Onomichi-city, Hiroshima, was historically one of the key junctions of the Shimanami Kaido (formerly a famous sea route of the Inland Sea, but now recognized as one of the premier cycling routes in the world) and prospered with its own unique culture and industries. But the island has slowly been losing its appeal to tourists. This facility is one of the projects called Nagisa-no-Koban (Sea Patrol Stations) undertaken by the Nippon Foundation across Japan. The client himself requested us to create a gathering place to revitalize the appeal of his native island.

The simple cube-shaped building set at the corner of a local park blends in with the beautiful beach. The building is completely clad in black slate, including the roof, except for the dark glazed front which is surrounded by a stylized angled timber architrave. The undivided 19mx15m interior space is going to be used as a lounge, a serviced office, a children’s book library and a café. The façade windows are designed to frame the seasonal views of the beach of the Inland Sea. The outdoor terrace will work as a viewing deck to watch ships coming and going.
We hope this venue will become a tourist site on Innoshima offering a place for visitors to enjoy the tranquil beauty of this remote island.

[credits]
architect: Ken Hashimoto/EPS
co-architect: Chisato Kihara
co-designer: Miki Takayama
structural architect: Takeyuki Gaino/G. Design
constructor: Hottagumi Co.,Ltd.
special lighting: Yasuhito Genma/Feel Lab
washi artist: Sakuho Ito
furniture: Wakaba Kagu

[data]
location: Hiroshima, Japan
project: 2019
completion: June 2021
building use: serviced office/lounge, cafe
structure: wooden construction
site area : 1205.96㎡
building area : 326.43㎡
net floor area : 319.24㎡
building coverage : 27.07% to 70%
ratio of building volume to lot : 26.48% to 400%
number of stories : 1

相关项目

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

杂志

以下出品方的其他项目 Environmental Planning Studio

10 tubo (33㎡) House
Tokyo
K Project
Tokyo
O Residence Renovation
Tokyo
Cafe Lounge Omotesando montoak
Tokyo
K Residence
Hyogo
JKK Headquarters
Kyoto