Villa Tsukuba

Tsukuba
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Photo © HIROSHI UEDA
Architectes
NAOI architecture & design office
Adresse
茨城県, Tsukuba
Année
2020

The house has a simple and beautiful appearance that blends in with the surrounding nature and becomes part of the landscape. The simplicity of the house, on the other hand, also has the strength to serve as a backdrop that enhances the garden (second nature) created by the resident (landscape architect). The living space and balcony are lifted off the ground and opened up so that the viewer can enjoy the changing nature by focusing on the rice paddies and forests in the distance. This is due in large part to the fact that the site shape, which would have required a retaining wall, was reversed and a retaining wall was not built, but rather the plan and cross-sectional plan were used to create a spring-loaded shape. The refined design, while incorporating natural materials, and the ingenuity to neatly and easily accommodate details, have resulted in a space that is both generous and quiet, with nature taking center stage in each of the four seasons.

Projets liés

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Magazine

Autres projets de NAOI architecture & design office

House in Forest
Nagano
Hut in Tsujido
Kanagawa
House with View
Kanagawa
Hotel Cen
Tokyo
Courtyard House
Chiba