Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura
Photo © Yoshiharu Matsumura

RELATE

 Retour à la liste des projets
Lieu
Hyogo
Année
2014

The residential environment in which naturalness with a mountain range in Rokko and green which symbioses are abundant in the north as well as Kurakuen and Ashiya is formed from the old days around the site. A client hoped for a modern design and comfortable space.
The surrounding residential environment should be utilized and the outer wall was made rejection completion of expressive mortar and a series of environment was considered, and it was planned producing the atmosphere as if it was at this place from the past, and giving more abundance and room which are I make setting back along an outer wall, and to distribute planting and are natural in streets.
Though I mix living rooms, kitchen-dining rooms and second living rooms, etc. and take the form which became independent, wherever I'm through a void, the family's sign is made felt composition. I get in touch to outside through glass, am making the space where the interior and outside are ambiguous for a lengthwise louver and a long house and am linking it to outside gently just as it is.
To support this large space, I'm making bold wellhole achieve it by including 3 steel frame beams of about 6.5 m of length in the tree structure. The winter soft sunlight excludes the eyes from the neighborhood as well as cuts the strong sunlight in summer, and is changed to the pleasant sunlight like sunlight through the leaves of trees, and the lengthwise louver installed in large opening is led to the building interior.
As you can get a bird's-eye view of Mt.Rokko system spread in the north side from the second living room your family spends and main bedroom, it's the place where the busy family relaxes and heals daily fatigue.
Since putting it in the illumination plan, an art object of layered glass is brilliant in a pouch, and 7 glass pendants shine in the void upper part. Illumination of corduroy steel and glass compatible with mortar is distributed to a restroom for visitors, everywhere, it was made the production into which a youthful spirit was incorporated.
Mortar, concrete, a stone and wood were to take the natural material in much and were deep appearance in the inside and outside of the country. I do the transition of passing years of those and it would raise more of the change with a garden and be the important place you make the family feel a change in a season and time by the five senses where.

Autres projets de Maniera Architect & Associates

House with Maple Tree
Minoh
Liason House
Kobe
Green House
Nara
Floating Roof
Hyogo
House with a Little Stream
Osaka
Cluster House
Osaka