Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura
Foto © Yasunori Shimomura

Green House

 Zurück zur Projektliste
Standort
Nara
Jahr
2010

4 clients are an adjacent site for parents' family and a continued large family in the family and the north side. A site is the area with a historical climate where Ikomayama in Nara and west (altitude 642m) is cut down and Heijyou transfer for 1300 years is met by 2010.
I worked on a plan to utilize the condition that a tree of existence like a forest is on the south side. A cool breeze and winter made it space with feeling of the transparency in north and south and made my northern parents and the southern forest the interactive connection, and made the summer the plan which brought passiveness and an active solar in maximally based on the enough sunshine.
The summer should be made the center to make a house.
Winter can live in every kind of house. When it's hot, it's difficult to be patient of bad dwelling. Deep water, without coolness. It's called off shallowly and is enough, that it's quite cool..., it's in Essays in Idleness of Yoshida Kenko. That the severe winter and the winter by which 24 ° of north latitude-hurricane and winter by which the latitude difference chooses summer as subtropical cyclone 22 ° 46 deg choose the topography of Japan as Siberian anticyclone are the favorable condition by which dryness and summer are hot high humidity and mold occurrence, Japanese learned various things from nature, and technology and culture which fit the environment were being improved. That and others, designability (I underwent metabolic change passively and naturally.) and the environment that health (Safety and heat insulation were airtight.) and cultural trait (creativity) etc. were considered were cross-examined this time to improve more wisdom of existence and fill person's heart easy for a person.
Durable roof which made it the dwelling space upkeeping is easy to do again where and was circled by an air stratum, wall, big opening and deep peak by skeleton structure of glass (bilayer) saved and adjusted the natural energy completely also a house of a crease ball made northern and southern face of wall the comfortable space where I have no air currents for which the direct gain was utilized by resting face of concrete building flame enough. Or, I invent the comfortable environment the whole space united and achieved the same room temperature (1F2F), and that an active passing also used space comfortably in the day clouded with initials by a Slavic heater and the system that a running doesn't happen to remain (the late at night).

Andere Projekte von Maniera Architect & Associates

House with Maple Tree
Minoh
Liason House
Kobe
Floating Roof
Hyogo
House with a Little Stream
Osaka
Cluster House
Osaka
FLAT II
Nara